FM Wireless Mikrofon

çok eğlenceli gelen çok basit, ucuz ve ilginç bir proje. Bu basit verici, konuşmayı kısa bir aralıkta iletebilir. Basit bir kablosuz mikrofon olarak kullanılabilir
Okunuyor | FM Wireless Mikrofon
 FM Wireless Mikrofon

Devre Maxim’den iki entegre devre kullanır. IC1 ve MAX4467, mikrofon sinyalini frekans modülasyonu (FM) için uygun bir seviyeye yükselten bir amplifikatördür. IC2, entegre varactor (a.k.a. varicap diyot) içeren voltaj kontrollü bir osilatördür (VCO). Nominal salınım frekansı, L1 indüktörü ile belirlenir. 390 nH indüktör değeri, yaklaşık 100 MHz salınım frekansı sağlar. En iyi performans için, L1 yüksek Q bileşenli olmalıdır. Ll, 10 mm’lik bir matkap ucunun etrafına sarılmış ve yaklaşık 1.5 cm uzunluğa gerilmiş 4 sıra gümüş kaplı telden oluşabilir.

Tel çapı, 26 SWG (0,5 mm) ve 20 SWG (1 mm) arasında bir şey olabilir. Çekirdek kullanılmaz. MAX4467, düşük voltaj çalışması için ve sadece 24 AA besleme akımında 200 kHz kazanç bant genişliği sağlayan bir mikro-güç opampıdır. Bir elektret mikrofonla kullanıldığında, mikrofon kapsülü için bir tür DC önyargı gerekir. MAX4467, cihaz kapatma modundayken mikrofona verilen önyargıyı kapatma yeteneğine sahiptir. Bu, özellikle kablosuz mikrofonlar gibi pille çalışan uygulamalar için düşük güçlü uygulamalarda önemli olabilecek birkaç mikro amper besleme akımından tasarruf sağlayabilir. MIC-Bias pimi, önyargı bileşenlerine Vcc’nin anahtarlamalı bir versiyonunu sunar.

 

Direnç R1 direnci, akımı mikrofon elemanıyla sınırlar. MAX4467’nin çıkış empedansı düşüktür ve 50 m’ye kadar mesafelerdeki sürüş kabloları için çok uygundur. MAX2606 orta frekanslı (IF) voltaj kontrollü osilatörler (VCO) taşınabilir kablosuz iletişim sistemleri için özel olarak tasarlanmıştır. IC, küçük bir 6 pimli SOT23 paketi içinde geliyor. Düşük gürültülü VCO, harici ayar elemanlarına duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran çipte bir değişken ve geri besleme kapasitörlerine sahiptir. Salınım frekansını ayarlamak ve düzgün çalışan bir VCO üretmek için sadece bir harici indüktör (burada L1) gerekir. Devre performansını düşüren parazitik elemanların etkilerini en aza indirmek için, L1 ve C5’i ilgili pimlerine yakın yerleştirin.

Spesifik olarak, C5’i doğrudan pin 2 (GND) ve 3 (TUNE) boyunca yerleştirin. Potansiyometre P2 daha sonra 88 MHz ila 108 MHz FM bandını ayarlayarak boş bir kanal seçmenize izin verir. Çıkış gücü yaklaşık -21dBm (yaklaşık 10µW) 50 Ω’a kadardır. Pl, RF frekansını modüle ederek bir ses seviyesi kontrolü görevi görür. 60mV’nin üzerindeki sinyaller bozulmalara neden olur, bu nedenle pot bu seviyeden zayıflar. Kaçak kapasitansı azaltmak için, harici bileşenleri IC1’in pimlerine yakın yerleştirerek iz uzunluklarını en aza indirin. Verici yaklaşık 75 cm tel anten kullanarak, yaklaşık 35 m aralığa sahip olmalıdır. Başıboş kapasitansı önlemek için tüm uçları mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın. Verici, herhangi bir standart akü kaynağından 4.5 V ila 5.5 V aralığında tek bir besleme voltajında ​​çalışır. Verici, iki aşama (AF ve RF) arasına ekranlama takılıyken metal bir kutuya yerleştirilmelidir. Başıboş kapasitansı önlemek için tüm uçları mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.